F.A.Q

Hur gör jag för att starta i samma startgrupp som mina vänner?

Om du är anmäld i ett lag hamnar ni automatiskt i samma startgrupp. Skulle ni vara färre än 4st (som är minimum för ett lag) så skriv ändå in ett lagnamn, då ser vi att ni hör ihop.

Förekommer det “elchockar”/elhinder på banan?

– Nej. Vi vet att många lopp har sådana men ser inte poängen med att ha hinder som är skapade för att utdela fysisk smärta via elchock. Smärtan, utmattningen och allt det där får ni ändå. På naturlig väg. Vi lovar.

Hur tränad måste man vara för att klara The Challenge?

– 8 km terräng och 40 hinder är såklart ingen promenad i parken. Vi menar dock att inställning och mentalitet är viktigare än fysisk topptrim. Det går inte att placera sig i toppskiktet om man inte är absolut i toppform vad det gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Det går dock att klara sitt livs utmaning och ta sig runt banan på sina villkor.

Måste man klara alla hinder?

– Ja, hindren är en del av tävlingen men ni får gärna hjälpa varandra att ta er förbi dem. Alla hinder som är av högsta svårighetsgrad har en parallell straffrunda. Straffrundan går att välja innan hindret och vid ett nedfall från hindret. Kontrollanter finns utmed banan och vid hinderna och hjälper och vägleder löparen.

Måste man kunna simma för att delta?

– Du bör kunna simma då det finns kortare distanser av simning (max 20m). Dock finns det ibland sätt att slippa vattenhindren på vissa banor så om du är osäker på din simförmåga vänligen kontakta oss på : info@3ve.se för specifik information kring vattenhindren på just det loppet du vill anmäla dig till!

Regler
§1 som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för racet (se nedan).

§2 som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler nedan. Dvs, står du vid startlinjen – obey our rules!

§3 Allt deltagande sker på EGEN RISK. TRE VÄNNER EVENT frånsäger sig allt ansvar för skador till deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare eller deras utrustning och / eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.

§4 All registrering för TRE VÄNNER EVENT är slutgiltigt, dvs att du har ingen ångerrätt. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift.

§5 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att kunna ändra racet när helst de vill.

§6 Det kommer finnas en snitslad bana, följ den.

§7 The Challenge är en utmaning, på alla nivåer. Behöver någon medtävlande hjälp – ställ upp.

§8 Har du eller någon annan medtävlande skadat sig under racets gång är du skydig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.

§9 Minimiålder för att deltaga är 18 år. Är du under 18 krävs målsmans godkännande enligt avtal med TRE VÄNNER EVENT .

§10 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in racet. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka, men ingen ersättning för resor eller hotellbokningar etc står TRE VÄNNER EVENT för.

§11 Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger under tiden du springer loppet. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av alkohol eller droger.

§12 Det är inte tillåtet att nyttja prestationshöjande preparat. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av ett sådant preparat.

§13 All förändring i din anmälan(överlåtelse, ändring av lagnamn etc)måste ske tidigare än 2 veckor innan start. Alla förfrågningar där efter behandlas ej.

§14 TRE VÄNNER EVENT har vid varje event fotografer på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du TRE VÄNNER EVENT tillstånd att publicera bildmaterial från event i de kanaler TRE VÄNNER EVENT önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners.

§15 Du får ett chip när du hämtar nummerlapparna. Detta används för tidtagningen. Chippet ska sitta runt fotleden. Ej återlämnat chip debiteras i efterhand med 200 SEK.

The Challenge arrangeras av:
TRE VÄNNER EVENT AB
Västanågatan 33
575 33 Eksjö
info@3ve.se