Race start 4 Augusti 2018

The Challenge är ett hinderbanelopp bestående utav över 30 stycken uppbyggda hinder längs en 9 km lång slinga. Slingan är uppdelad i blandad terräng. Allt från asfalt, elljusspår, skogsstigar och vattenhinder. Man kommer befinna sig på övningsfältet Ränneslätt i Eksjö. Här finns militärens fasta hinderbana som vi använder samt ytterligare hinder som byggs upp enbart till tävlingen.

har du en fråga till oss!

Klicka på texten eller bilden

start tider 2

Elit Herrar - 11.00
Elit Damer - 11.05
Challenger Herrar 11.15
Challenger Damer 11.20
Blåljusklass 11.25

Motion Led 1 - 13.00
Motion Led 2 - 13.05
Motion Led 3 - 13.10
Motion Led 4 - 13.15
Motion Led 5 - 13.20
Motion Led 6 - 13.25
Motion Led 7 - 13.30

Vanliga frågor

Vad ingår i startavgiften?
I din startbiljett ingår start i det lopp du valt. Nummerlapp och eller eventuell tävlingsväst. Tvälingsvästen lämnas tillbaka efter tävlingen. De klasser som har nummer lapp behåller nummerlapparna. Samt unik medalj om du genomför loppet.

Hur gammal måste jag vara?
För att anmäla dig själv så behöver du ha fyllt 18 år. Är du under 18 kommer du att behöva målsmans underskrivna tillåtelse för att få starta.

Vi är flera som vill starta i samma led?
Är ni flera som vill springa tillsammans så kommer ni få anmäla er samtidigt. Anmäler ni er vid olika tillfällen så är risken att det startfällt som ni vill starta i blir fullt.

The OCR Challenge Eksjö

Klassindelning samt förklaring utav klasser
 

Du kan anmäla dig i 4 olika klasser.
Elite klassen är öronmärkt till dig som känner att du är på en bra fysisk nivå. Vid normal löpning springer du milen på ca 40 min som herr och 45 min som dam. Som Elite finns inga alternativ! Du skall påbörja alla hinder och kan ej ta den enklare vägen. Misslyckas du på ett hinder så finns en straffslinga som du behöver genomföra innan du kan springa vidare.

Challenger klassen. Är du inte riktigt Elite än? Då är Challenger klassen säkert något för dig. En Challenger deltagare startar i bakre ledet med de Elite tävlande. Men kravet på att genomföra alla Elite hinder finns även i denna klass. Men här är hjälp mellan deltagare okej. Vinstpengar kommer man inte som Challenger deltagare vara med att tampas om.

Motionsklassen skall kunna vara för alla. Du får en sluttid och tävlar i klasser med jämnåriga. Men det finns inget krav på att du måste genomföra alla hinder och kan välja att avstå om du känner att ett hinder är för svårt. Motionsklassen skall vara utmanande, men samtidigt en rolig upplevelse som du tar med dig och känner att du gärna gör om nästa år.

Lagklass. Desto fler desto roligare. Vill du inte anta utmaningen på egen hand. Eller försöker du få med jobb kollegorna från jobbet. En lagklass passar kanske er.
Ni anmäler er som vanligt en och en men se till att skriva ert lagnamn så vi kan lägga er i samma startled. När ni springer kommer ni sedan få en gemensam tid för ert lag då ni passerar mållinjen. Mållinjen kommer ni behöva passera tillsamans. Är det så att någon halkat efter så finns den en fålla där ni får vänta tills alla i laget är med och ni kan passera mållinjen.
Lagklass går enbart att genomföra i motionsklass.

Blåljusklass. I vår blåljusklass är du som jobbar inom Räddningstjänsten, Polisen eller Ambulansen välkommen. Blåljusklassenär primerad med bättre pris, plus att per anmäld i denna klass så donerer vi 100kr till välgörande ändamål.
När ni anmäler er så skriv gärna vilken station ni tillhör och övrig "bra att veta" info som vår speeker kan få nytta utav.

Startnummer:
Du blir tilldelad ditt startnummer utav tidtagningspersonal på tävlingsdagen. Startkuvert:
Hämtas ut på plats absolut senast 1 timme innan första start.

Starttid:
Start tider kommer att publiceras ca 1 månad innan tävlingsdagen.

Omklädningsrum:
Avgränsat område för omklädning kommer finnas på evenemangsområdet.

Toaletter:
Finns tillgängligt vid eventområdet.

Dryck:
Vatten och övrig dryck kommer att finnas vid målgång samt en gång ute på banan. Det kommer även finnas dryck för publik och deltagare att köpas vid start och målgång.

Mat:
Enklare kiosk kommer finnas på eventområdet.

Sjukvård och säkerhet:

På plats på tävlingen finns sjukvård i form av mobila sjukvårdsteam, ambulans samt sjukvårdstält med nödvändig akut sjukvård med sjukvårdsutbildad personal. Samtliga hindervärdar är utrustade med kommunikationsradios/mobiltelefoner och kan kalla på sjukvård som kommer till hindret.

Arrangör:

The Challenge anordnas utav Tre Vänner Event AB.

Företagsuppgifter:

Tre Vänner Event AB
Västanågatan 33
575 33 Eksjö
Sverige
Organisationsnummer: 556855-3274
VAT nr: SE 556855 3274 11
 
 

VILLKOR FÖR DELTAGANDEEn

Läs noga genom villkor för deltagande. Genom att anmäla dig till en tävling så medger du att du har läst och förstått villkoren samt att du är bunden av dessa.
 
Åldersgräns:

Åldersgränsen för att delta i The Challenge är 18 år. Man kan som 16-åring delta med föräldrars tillstånd. Fullmakt krävs då.

Anmälan:

Anmälan till The Challenge sker uteslutande på thechallenge.se
Av säkerhetsskäl kan The Challenge behöva begränsa antalet deltagare.
Identitetskontroll mot uppvisande av giltig legitimation kommer att göras på tävlingsdagen på platsen för uthämtning av startkuvert.

Ingen deltagare får hämta ut sitt starkuvert utan giltig legitimation. Utan giltig legitimation får inte deltagaren starta i The Challenge. Ingen återbetalning av startavgiften sker om ID saknas.
Deltagaren väljer en starttid vid anmälan. The Challenge har om det behövs rätt att ändra denna starttid.
Köpta biljetter återbetalas ej.

Generellt:

Deltagare måste följa och får ej avvika från den snitslade tävlingsbanan.
Deltagare måste ovillkorligen acceptera anvisningar på banan och vid varje hinder från funktionärer, samt medlemmar från The Challenges organisation.
Alla deltagare måste göra det angivna straffet vid respektive hinder om de inte klarar ett hinder.
I inget av The Challenges hinder får man dyka med huvudet först.
I The Challenge slidehinder måste man åka med fötterna först. Det är alltså inte tillåtet att åka med huvudet först.

Alkohol och droger:

Deltagare, och publik, får inte vara påverkade av alkohol eller droger.

Elit-deltagare:

Deltagare som är anmälda och tävlar i elitgruppen får inte hjälpa varandra på något sätt på banan eller vid hindren.
Deltagare som är anmälda och tävlar i elitgruppen skall alltid i största möjliga mån genomföra hindret så nära mitten av hindret som möjligt.
Deltagare som är anmälda och tävlar i elitgruppen får inte erhålla någon extern hjälp alls under tävlingen.
Följer inte deltagare som är anmälda och tävlar i elitgruppen reglerna kan de diskvalificeras.

Bilder och videos:

Bilder och videos som tas på deltagaren under tävlingen tillhör The Challenge och deltagaren samtycker till att The Challenge har rätt att använda dessa bilder hur The Challenge än önskar. Detta innefattar även att The Challenge får använda bilderna i marknadsföring utan att ersättning utgår till deltagaren.

Tidchip och tidtagning:

Varje deltagare får ett startchip som ska placeras runt handleden. Efter deltagande eller vid avbruten tävling ska deltagaren återlämna detta tidchip. Ej återlämnade tidchip kommer The Challenge fakturera deltagaren 100 EUR eller 1.000 SEK.

Bandragning, hinder och vattenstationer:

Deltagaren samtycker till att The Challenge närsomhelst kan ändra bandragning (längd och form), hinder (antal och form) eller vattenstationer (antal och placering). De bankartor som publicerar ska ses som en skiss för hur loppet skulle kunna se ut. Hinder kan läggas till och andra kan tas bort från dessa skisser utan att deltagaren kan rikta några som helst krav på ersättning eller motsvarande mot The Challenge.

Ansvar och risk:

Deltagaren är medveten om att The Challenge är en stor fysisk ansträngning under 8-9 km inkluderat 20-40 hinder. Notera att detta är betydligt mer utmanande än att springa 8-9 km på platt mark utan utmanande hinder.
Deltagare tävlar på egen risk och har inte rätt att rikta några som helst krav mot varken The Challenge eller markägaren före, under eller efter loppet. Deltagaren ska på bästa sätt förbereda sig för loppet genom träning, samt att ta del av den information som kommuniceras och publiceras före loppet.
Alla deltagare måste vara simkunniga och kunna simma minst 50 meter i djupt vatten och kallt vatten.
Hinder som har ljuseffekter rekommenderas inte för deltagare som har epilepsi.
Hinder i trånga utrymmen som t ex krypa i rör rekommenderas inte för deltagare med klaustrofobi eller astma.

Försäkring:

Vi rekommenderar varje deltagare att teckna en separat olycksfallsförsäkring.

Skor och kläder:

Alla deltagare måste använda skor.
Spikskor är inte tillåtet att använda. Du förstör hindren samt riskerar att skada din medtävlande. Upptäcks någon med spikskor kommer denna att avvisas från banan, utan möjlighet till återbetalning.
Dräkter eller kostymer ska utformas så de inte utgör en fara för deltagaren eller andra.
Vi rekommenderar alla att delta i kläder tillverkade av funktionsmaterial. Undvik bomull då du kommer vara våt under större delen av loppet. Deltagare får inte delta i The Challenge utan kläder på underkroppen.
The Challenge rekommenderar att deltagaren använder handskar med gummigrepp för att skydda händer samt säkerställa bästa möjliga grepp på våta hinder.
Enklare handskar kommer 2018 att finnas att köpa på plats på tävlingen.

Miljö och skräp:

Alla deltagare ska kasta skräp i de avfallskorgar som finns i start- och målområdet, samt vid varje hinder. Deltagare kan diskvalificeras om inte detta sker.

Personlig egendom:

The Challenge ansvarar inte för stöld, brott eller förlust av personlig egendom under loppet. Det åligger därför varje deltagare om den anser det nödvändigt att teckna en egen försäkring som täcker detta.

Personuppgifter:

The Challenge har rätt att i sin verksamhet samla in och behandla deltagarnas personuppgifter. The Challenge har också rätt att göra utskick till deltagarna i marknadsföringssyfte.

Övrigt:

Deltagare kan diskvalificeras och avvisas om de uppvisar farligt eller aggressivt beteende på banan, vid hindren eller inte följer de riktlinjer som beskrivs ovan.
Vid dåligt väder har The Challenge rätt att senarelägga tävlingen eller avbryta den. Deltagaravgiften återbetalas då inte.
Alla deltagare måste följa lokala lagar och uppföra sig ansvarsfullt och respektfullt mot övriga deltagare, publik och arrangör.

Avbryta tävling:

Om deltagaren vill eller måsta avbryta tävlingen sker detta helst vid ett hinder. Funktionären vid hindret tar då av deltagarens tidchip och meddelar The Challenge tävlingsorganisation att deltagaren avbrutit tävlingen.