loading...

Race start 5 augusti 2018

The X Challenge är din chans att testa din fysiska och mentala styrka under de förmodligen tuffaste 2 kilometerna i Sverige. Denna tävling är öppen för alla som tror att de är tuffa nog för att ta itu med en blandning av de mest episka OCR hinder och träningszoner du kan tänka dig. Vi kommer kröna segrare i herrklass, damklass samt en lag klass.
 
Ni kommer alla behöva kvala. Era kval resultat avgör sedan vilka som kommer få ta plats i sei finalen och sedan vidare till final.
 
Samtliga hinder och träningsmoment som kommer att finnas på plats under tävlingen släpps en månad före start. Fram tills det kommer vi att släppa glimtar på vad som väntar er på vår hemsida och våra sociala medier.

Upplägget längs tävlingsbanan kommer att bestå utav 10 stycken OCR inspirerande hinder och 8 stycken träningszoner fördelat på 2 kilometer. Men mer än så kommer vi inte att släppa till er nu.
 
Tror du att du har vad som krävs för att klara det perfekta korsningen mellan OCR och X-fit? Bevisa det, anmäl dig NU!

tävlingsklasser

Vi har tre olika tävlingsklasser som ni kan anmäla er i.

Herr klass Lag
Finns som Elite eller Beginner

Herrar har en bestämd vikt på alla de delmoment som innehåller någon form utav lyft eller liknande. De OCR hinder som erbjuder har inget herr eller dam alternativ.

Dam klass Lag
Finns som Elite eller Beginner

Damer har en något lättare vikt på några utav de lyft moment som finns på banan. Alla startande kommer att få en genomgång utav hela banan om vilka vikter som gäller vilka tävlande.

Mix klass
Finns som Elite eller Beginner

När ni kommer till tränings zoner så delar ni själva upp de repetitioner som ska göras. Känner ni att en person gör alla eller delar ni upp dem, det är upp till er. Domaren räknar era repetitioner som grupp och en gör repetitioner åt gången.
Damer gör repetitioner med dam vikter och herrar gör repetitioner med herr vikter.
Misslyckas man med något hinder så kommer man få en bestraffning i förm utan hand release burpies
 

Klicka på texten eller bilden

tävlingens utformning

Hur långt och vad ska jag utföra?

Tävlingens längd i meter är 2000. Ni kommer under dessa 2km behöva genomföra 10 träningsmoment/tränings zoner. Ni kommer även sättas på prov med att genomföra 10 hinder. Dessa hinder är tagna från vårt hinderbanelopp som körs dagen innan The X Challenge.
Tränings zoner, varje zon kommer innehålla ett moment där ni kommer få göra ett antal repetitioner utav olika träningsmoment. Det kan exempelvis vara 70kg marklyft som ska genomföras med 20 stycken godkända repetitioner.
Vad är då godkända repetitioner?
Alla kommer att få en tilldelad domare som följer er genom loppet. De kommer informera er om när det är 5 repetitioner kvar samt när ni är klara med tränings zonen. De kommer även kontrollera så att ni genomför alla hinder korrekt.
Ni kommer få till er ”NO REP” om ni gör en repetition som inte är godkänd. 

Trackwalk

Vi kör alltid samling innan loppet för att informera om vilka moment som ska utföras och på vilket sätt. För de som vill delta så kommer vi genomföra en ”Trackwalk” där vi visar träningsmomenten och alla hinder. Här finns även utrymme för frågor och att känna på alla hinder och zoner.  Detta kommer att genomföras innan kval börjar på morgonen den 5 Augusti.

Alla klasser är Lagklasser!

Ni kommer alla att tävla i lag. Ni delar på utmaningen som ni själva vill. Vill en person göra fler repetitioner så är det ni själva som bestämmer detta. De hinder som ni ställs inför kommer ni dock behöva utföra båda två. Misslyckas ni med ett hinder så kommer ni få göra hand release burpies som straff.
Det finns dam och herr vikter. Så mixade lag kommer utnyttja olika redskap i sina träningszoner.

Hur lång tid har jag på mig?

Ni kommer få en timecap på 30min för att genomföra banan. Om tiden hinner gå ut innan ni nått mål så kommer ert resultat vara det hindret eller träningszonen och repetitionen som ni var på när tiden gick ut.

Tider

The X Challenge
Race start 4 Augusti 2019
Första start Söndag 4/8 10.00 

Hitta till tävlingen

Tävlingen avgörs på det militära övningsfältet Ränneslätt i Eksjö.
Skyltning till event området kommer finnas från Fredagen den 3 Augusti från alla infartsleder till Eksjö.

undrar du något?

Fyll i foruläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

loading...